Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

LOGIN

Sanny van Essen

Integratief kinder-, jongere-, gezinstherapeut 

Mijn specialiteit is werken met complexe gezinnen en kinderen met hechtingsproblematiek en/of trauma. Daarnaast was ik trainer voor professionals op het gebied van hechting en traumaverwerking.

Voor ik hiermee begon heb ik professioneel met paarden gewerkt in de sport. Zo heb ik jonge paarden opgeleid en uitgebracht in de wedstrijdsport, was instructrice en heb ik stalbeheer verzorgd voor een internationale springruiter.

Nu ben ik een enthousiaste hobbyamazone, waarbij ik ben overgestapt van het warmbloedpaard naar de Tinker. 

Ik word heel blij als ik zie dat de paarden echt die meerwaarde zijn in het proces van de kinderen en volwassenen die hier komen. De wijsheid die het paard en de kudde in zich heeft, is enorm en een schat aan kostbaarheden voor ons als mens. Deze vrijmaken en verder ontdekken, is onderdeel van mijn missie

Sanny

Miranda SAUTER

Exterieur jurylid en Tinley-gedragstherapeut paarden, NLP Master  

Mijn hele leven ben ik met en tussen de paarden bezig. Zo fok en houd ik Tinkers, hengstenhouder en ben ik gediplomeerd exterieur jurylid en Tinley-gedragstherapeut voor paarden.

Door de jaren heen heb ik honderden paarden in handen gehad. Met mijn bedrijf Tinkerhoeve De Bonte Parels in Zenderen heb ik veel ervaring opgedaan in het natuurlijk houden en trainen van paarden. De paarden staan hier al jarenlang in kuddeverband.

"Ik verdiep mij al jarenlang in de behoefte van het paard en hoe we daar als mens in tegemoet kunnen komen.

Ik vind het fijn als paarden echt paard kunnen zijn, op een zo natuurlijk mogelijke manier. Paarden in kuddeverband aanschouwen geeft mij groot plezier en voldoening. Het is mijn missie om mensen te helpen paarden echt te begrijpen zodat ze bewuster met de behoeften van paarden omgaan


Miranda

ONZE WORKSHOPS

We organiseren regelmatig activiteiten en workshops waarin we onze kennis delen. Zelf maar ook met inspirerende mensen!

EQUINE DAYS , NOT HORSING AROUND

 Met humor, oog voor detail en vakkennis en ervaring wordt de deelnemer meegenomen in de wereld van het paard, de coach en coachee en die van de Animal Assisted Play Therapy™ en het speurwerk.  Tracie-Faa Thompson en Rachaël Draaisma

11 en 12 maart 2023

WERKVORMENWEEK

Deze werkvormenweek is voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de verhoudingen tussen mens en paard. Wij nemen je een week lang mee vol met werkvormen met ervaringen, persoonlijke ontwikkeling en netwerken

17 tot en met 21 april 2023

KALMERENDE SIGNALEN

Wil jij ook je kennis vergroten op het gebied van paardengedrag? Wist je dat kalmerende signalen onderdeel uit maken van het harmonisatiegedrag van paarden? En wil je hier meer over weten? Een workshop van Expert Rachael Draaisma.

30 september 2023

KALMERENDE SIGNALEN - VERVOLG

Tijdens deze dag  bouwen we voort op het geleerde van de introductiedag Kalmerende Signalen. De drie theoriesessies afgewisseld door drie praktijksessies. Ook de paarden doen mee. Een workshop van Expert Rachael Draaisma

1 oktober 2023

MASTERCLASS PAARDENGEDRAG

Wanneer je de werkelijke natuur van het paard ziet en begrijpt, ontdek je pas echt hoe je in contact met het paard verschil kunt maken en meer inzicht te krijgen in hun natuurlijke gedrag en instincten.

Binnenkort

HEB JE ONZE BLOG AL GELEZEN

Bekijk meer BLOGS

Wil je nog meer weten, bekijk onze blogs/vlogs vol waardevolle informatie over kuddegedrag en de verbinding tussen mens en paard. 

WELTERUSTEN

Slapen.... daar is veel over te vertellen bij paarden. Wat is het doel? Hoe zit het met de veiligheid? Wat is het belang van de REM slaap! Lees gauw!

LEES MEER

HARMONIE

Harmonie.... zo belangrijk in de kudde. Voor de verhoudingen onderling, de veiligheid en de communicatie. Wij delen graag onze ervaringen met je. 

LEES MEER

R.I.P.

Een dood paard in de kudde en nu? Sterfte van een kuddegenoot gaat niet onopgemerkt aan de dieren voorbij en kan zelfs sterk ontregelend werken

LEES MEER

SAMEN OVER JE PAARD PRATEN IS NOG LEUKER

Een plek om kennis te delen en een bijdrage te leveren aan het welzijn van het paard en de veiligheid van mens en dier. 

Je vind hier video's, foto's, blogs en vlogs, maar ook een ontmoetingsplek voor alle paardenliefhebbers.  

WORD LID VAN ONZE COMMUNITY

LEER JE PAARD NOG BETER KENNEN

Meld je aan voor onze gratis Horseletters!

*Wij respecteren jouw privacy. Jouw informatie is 100% veilig bij ons.

EN WAT VINDEN ZIJ?

We hebben al veel mooie dingen terug mogen krijgen. Hieronder een greep hieruit.

"Wekt nieuwsgierigheid op"

Sanny en Miranda gaven een creatieve en interessante online masterclass over paarden- en kuddegedrag met veel mooie waardevolle info aan de hand van verhalen en filmpjes. Hele lieve toegankelijke dames! Aanrader als je meer wilt weten en open staat voor nieuwe info wat betreft paarden houden & kennis Ik heb zeker nieuwe info gehoord en hoor nog graag meer! Wekt nieuwsgierigheid!!!

Marijn.

"Let the magic happen."

Na een hartelijke ontvangst ontvouwde zich voor mij een dag vol mooie inzichten. Die voor mij direct bruikbaar zijn in de paardencoaching. De begeleiding van de docenten was open en integer. Er was ruimte om ervaringen te delen en emoties te laten zien. In de loop van de dag werd steeds duidelijker met de paarden er bij waar het om draait. Wat de workshop mij gebracht heeft kan ik samenvatten in de volgende zin: “This day thaught me how interesting it is when I am leaving the safe approach. Then I can enter the area of silence and connection. And at that moment the magic can happen”.

Herma Schepers

"This is so useful!"

Ik heb Sanny en Miranda nu tijdens verschillende van hun workshops mogen meemaken... wat een proces, wat een ervaring. Heel open heb ik alles kunnen ontvangen en mee kunnen nemen in mijn eigen werk als therapeut en coach. De onbevangen manier waarmee ze te werk gaan werk heel verhelderend.

Sandra

ONZE LOCATIE

De Tinkerhoeve is onze thuisbasis. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij een pensionstal, nu een warm welkom voor alle activiteiten die wij ontplooien. 

De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Inmiddels zijn de paarden ‘collega’s‘ geworden in het Team.

De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet.

Tinkerhoeve de Bonte Parels