Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

LOGIN

vOOR JOU

De Kuddeacademy organiseert trainingen en lezingen over paarden en hun gedrag. Soms putten we uit eigen kennis en ervaring, soms halen we inspirerende experts van buiten naar onze locatie.

Wij geloven dat je nooit uitgeleerd bent en dat je altijd iets nieuws kunt leren over paarden en over jezelf.  

De psychologie van het paard snappen heeft onze grote interesse en daar hebben we inmiddels veel kennis en kunde in opgedaan. Die kennis mag voor iedereen beschikbaar worden. Gratis delen we kennis op onze facebookpagina 'Kuddegedrag paarden'. In de live trainingsdagen en in het onlineprogramma kun je je verder verdiepen. 

Houd mij op de hoogte!
Check onze agenda!

12 tot en met 16 september

WERKVORMENWEEK

Een week lang ervaring op doen met werkvormen, persoonlijke ontwikkeling en netwerken!

23 september | 09.30-17.003

KALMERENDE SIGNALEN, EEN INTRODUCTIE

"Kalmerende signalen maken onderdeel uit van het harmonisatiegedrag van paarden."

24 september | 09.30-17.00

KALMERENDE SIGNALEN, HET VERVOLG

Tijdens deze dag bouwen we voort op het geleerde van de introductiedag Kalmerende Signalen.

BINNENKORT

MASTERCLASS PAARDENGEDRAG

Wanneer je de werkelijke natuur van het paard ziet en begrijpt, ontdek je pas echt hoe je in contact met het paard verschil kunt maken.

kalmerende signalen

"Kalmerende signalen maken onderdeel uit van het harmonisatiegedrag van paarden."


Wil jij ook je kennis vergroten op het gebied van paardengedrag? Wist je dat kalmerende signalen onderdeel uit maken van het harmonisatiegedrag van paarden? En wil je hier meer over weten? Deze dag helpt je de lichamelijke signalen die paarden geven ten opzichte van hun omgeving, te interpreteren en betekenis te geven. Deze signalen zijn vanzelfsprekend als paarden onderling met elkaar omgaan en communiceren, maar zijn soms zo subtiel dat mensen ze niet altijd opmerken. Door middel van foto’s en films, maar vooral ook door het oefenen in de kuddes van Tinkerhoeve De Bonte Parels, leren we de signalen snel te begrijpen. Drs. Rachael Draaisma is onderzoeker, auteur van het boek “Language Signs and Calming Signals of Horses” en internationaal spreker over kalmerende signalen bij paarden.MEER OVER KALMERENDE SIGNALEN

WERKVORMENWEEK

Samen leren, voelen en ervaren op een geweldige plek. 


Wil jij ook lekker doorleren en sta je open voor nieuwe en bestaande werkvormen? Dan kun je bij ons je een week lang laten inspireren en voeden.


Van 12 tot en met 16 september 2022 gaan we dagelijks aan de slag met kennis over het paard, de werking van de kudde en het leren van nieuwe werkvormen die je in de coaching of therapiesessies met paard kunt toepassen.

MEER OVER ONZE WERKVOMENWEEK

MASTERCLASS PAARDENGEDRAG

"De grote kracht van paarden is dat ze je oordeelloos reflecteren"


Hoe zou het zijn als je op een andere manier antwoorden vindt voor het gedrag dat je paard laat zien? Of gewoon om je paardenkennis te verrijken?


Wanneer je de werkelijke natuur van het paard ziet en begrijpt, ontdek je pas echt hoe je in contact met het paard verschil kunt maken.

MEER OVER ONZE MASTERCLASSES

KALMERENDE SIGNALEN

Een vervolg 


Tijdens deze dag Kalmerende Signalen – Een Vervolg bouwen we voort op het geleerde van de introductiedag Kalmerende Signalen. Deze lezing bevat foto’s en films die bij dag 1 Kalmerende Signalen nog niet aan bod zijn gekomen. Op de dag worden de drie theoriesessies afgewisseld door drie praktijksessies, waarbij ook de paarden worden uitgenodigd mee te doen.

MEER OVER KALMERENDE SIGNALEN, HET VERVOLG

Dit najaar: Online programma

MASTERCLASS PAARDENGEDRAG