Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

LOGIN

Zelfstudieprogramma Paardengedrag, Communicatie & Leiderschap:

IK WIL MEEDOEN!

Thuis leren samen met je paard in je eigen tijd en op je eigen niveau.

Thuis leren samen met je paard in je eigen tijd en op je eigen niveau. Zowel thuis achter je computer / tablet of op stal bij je paard op je mobiele telefoon. Het enige dat je nodig hebt is een goede internet verbinding en je kunt het zelf-studie programma bekijken waar en wanneer je maar wil!


Het loswerken is het eerste trainingsonderdeel waarin ik vaak begin wanneer ik start met een nieuw paard. Het geeft mij de gelegenheid om informatie te verzamelen over het karakter en de gevoeligheid van het paard en het geeft ons beide gelegenheid om kennis te maken in relatieve vrijheid. 

Ook de eerste afspraken over hoe we met elkaar omgaan worden tijdens het loswerken gemaakt. Dit maakt de verdere training en communicatie vaak een heel stuk prettiger. Door het paard aan te spreken in zijn taal maak ik de kans zo groot mogelijk dat hij mij begrijpt.

Het verkrijgen van contact, communicatie en leiderschap door controle van richting en snelheid zijn de eerste doelen in het loswerken. Van daaruit ontstaat de mogelijkheid bij het paard om zich veilig te voelen wat resulteert in rust en ontspanning. 

Stap-voor-stap

Stap voor stap begeleiding naar een betere samenwerking

Theorie & praktijk

Een combinatie van theorie en praktijkvideo's

100+ video's

Masterclass, theorie, instructie-, trainings- & lesvideo's

8 werkboeken 

4 theoriewerkboeken & 4 praktijkwerkboeken voor op stal

Online community

Kom in contact met gelijkgestemde in onze community

Onbeperkt toegang

De video's terug kijken zo vaak als je wil thuis & op stal

In 4 modules met 72 hoofdstukken je leiderschapskwaliteiten en communicatie verbeteren in de omgang en in de training.

Is jouw wens een goede band en samenwerking met je paard? Laat je wens dan nu uitkomen!

*Wij respecteren jouw privacy.  Jouw informatie is 100% veilig bij ons.

Het online programma heeft 3 pijlers:

1. Het vergroten van je kennis

Om een goede leider te zijn voor je paard heb je zowel kennis nodig over je paard zijn belevingswereld, als ook over je eigen lichaamstaal. In deze cursus leer je de essentiële informatie die je nodig hebt om je paard goed te begrijpen en om te communiceren zonder ruis.

2. Je vaardigheden oefenen in de praktijk

Om een goede leider te zijn voor je paard en het contact aan te gaan heb je een aantal vaardigheden nodig. Je vaardigheden (willen) ontwikkelen is een belangrijke eigenschap van de bewuste trainer. 

3. zelfreflectie inzetten om te leren

Het werken aan het leiderschap en contact met je paard zijn bij uitstek onderdelen die je leert in de praktijk. Door het beantwoorden van de vragen in je werkboeken word je uitgenodigd tot zelfreflectie en bewustwording. 

en nog véél meer!

Wat kun je verwachten?

Met het Zelf-Studie programma Paardengedrag, Communicatie & Leiderschap kun je het volgende verwachten; 

Modules en hoofdstukken: Paardengedrag en communicatie, Leiderschap, Uitbreiden communicatie en Variatie oefeningen.

Online community: Hier kun je in contact komen met andere deelnemers: stel jezelf en je paard voor, deel je ervaringen en stel al je vragen aan ons en aan elkaar.

Het openen van topics: open je eigen topic of reageer op de topics van anderen. Zo tillen we elkaar naar een hoger niveau.

Plaatsen van trainingsvideo's: stuur je eigen trainingsvideo's voor feedback of om je progressie te laten zien, en leer van de video's van anderen!

En verder...

Trainingsvideo's waarin we met verschillende paarden werken, handige PDF bestanden die je uit kan printen en mee kan nemen naar stal, theoriewerkboeken, praktijkwerkboeken voor op stal, checklijsten, tekeningen en formulieren, onbeperkt toegang, gratis onbeperkt toegang tot de online community.

Test je kennis met de quiz op het einde van de cursus!

In 4 modules je leiderschap en communicatie verbeteren

 1. Alles wat je moet weten over de communicatie van paarden onderling en hoe je dit vertaald naar het contact en je training.


2. Je leert hoe je je lichaamstaal en positie kunt gebruiken voor het verkrijgen van het leiderschap.


3. Verfijnen van je signalen om nog kleiner te kunnen gaan werken. Het lezen van je paard om goede inschattingen te maken tijdens je training en je leert de verschillende manieren herkennen van spanning bij je paard.


4. Variatie mogelijkheden om afwisseling in je training te brengen.

 • Het zelfstudieprogramma Paardengedrag, Communicatie & Leiderschap bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorie video's

 • Theoriewerkboeken

 • Praktijk instructievideo's

 • Praktijkwerkboeken voor op stal

 • Trainingsvideo's van verschillende paarden

 • Met dit zelf-studie programma word je stap voor stap begeleid naar een betere samenwerking met je paard in de omgang en in de training.

 • Onbeperkt toegang tot de cursus

  Wanneer je deze cursus doorlopen hebt blijf je toegang houden tot de inhoud, alle video's en werkboeken. Ook wanneer deze aangevuld worden met updates. Zo blijf je altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Ook wanneer je later in je training ergens tegenaan loopt wat wat behandeld is in dit programma, kun je de module nog een keer terug kijken. Dit is enorm waardevol! Je kunt hier nog lang je voordeel mee doen.

  Bonus: checklijsten, tekeningen en oefenformulieren.

  In deze cursus zullen we regelmatig gebruik maken van checklijsten, tekeningen en oefenformulieren. Deze documenten kun je zelf als pdf downloaden en uitprinten, zodat ze makkelijk mee te nemen zijn naar stal.

  Dit programma IS INCLUSIEF:

 • Veel kennis en inzichten

 • Mogelijkheid om vragen te stellen over wat jou bezighoudt in contact met paarden

 • Theorie video’s

 • Theoriewerkboeken

 • Praktijk instructievideo’s

 • Praktijkwerkboeken voor op stal

 • Trainingsvideo’s van verschillende paarden

 • ONZE LOCATIE

  De Tinkerhoeve is onze thuisbasis. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij een pensionstal, nu een warm welkom voor alle activiteiten die wij ontplooien. 

  De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Inmiddels zijn de paarden ‘collega’s‘ geworden in het Team.

  De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet.

  Tinkerhoeve de Bonte Parels